Мария Гигова: Тази година на Световната купа няма да има слаб състезател! Много обичам нашите момичета и вярвам в тях

0
julieta shishmanova 43
- -

Почетният президент на БФХГ и член на Техническия комитет на Международната федерация по гимнастика Мария Гигова очаква много сериозна конкуренция на Световната купа по художествена гимнастика в София, която ще се проведе от 12 до 14 април в зала “Арена Арена”.

“Тази година Световната купа се очертава много силна. Не само защото идват най-добрите, но и защото всички са подготвили много силни програми. Няма да има слаб състезател – ще се убедите в това на самото състезание. Нашите гимнастички по нищо не отстъпват. Нашите също успяха да премерят сили с много силни гимнастички и да се почувстват по-сигурни на терена от началото на годината”, каза Гигова на специална пресконференция в Пресклуб “България” по-рано днес.

В индивидуалното България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева, а при ансамблите ще видим възпитаничките на Весела Димитрова.

Гигова не пропусна да отбележи и поздравленията, които продължава да получава за организирането на Световното първенство в София в края на миналата година: “Не се съмнявам, че всички състезания в България и най-вече СК ще бъдат на много високо ниво. Не спирам да получавам поздравления, че Световното първенство е било уникално. Голяма чест е, че се заговори за България. Бих искала да пожелая успех на нашите момичета, те са невероятни. u. Сигурна съм, че ще покажат най-доброто, на което са способни.”