Йоан Бекали: На Левски му трябва качество, а не боклуци! Ей, мамка му, това е голям клуб!

0
ioan becali
- -

„На Левски му трябват млади играчи с качества, а не боклуци“. Това отсече бизнесменът Йоан Бекали пред „Меридиан Мач“. Румънецът потвърди новината, че неговата агенция „Весаli Management Consulting“ е подписала договор със „сините“ и поеме работата в спортно-техническата дейност. Най-вече трансферната политика.

„Пращам едно мое момче – Патрашку. Игра преди години в Литекс. Аз го дадох на Гриша Ганчев, а после го продадох за милион и половина евро на Перуджа. Той има лиценз А, предстои му да вземе най-високо ниво във ФИФА. Създаде и школа, работи две години много добре с млади играчи. Патрашку ще помага на треньора на Левски. Той ще гледа играчите, които представляват интерес, както и съперниците. Ако идва мач с Лудогорец, то Патрашку ще бъде там. Ако се търсят играчи в Хърватия, Сърбия, Северна Македония – пак ще ходи Патрашку. На този отбор му трябват млади момчета, които да донесат успехи и пари. Да се влезе в групи на Лига Европа, Шампионската лига, за да може да дойдат милиони. Така, както правят в Динамо Загреб, а и моят братовчед той в Стяуа. Джиджи прави по 8 милиона на година.

Който чака футболисти от Бразилия, Южна Америка – да забрави!

Там всичко качествено над 17 години вече е продадено. А на Левски не му трябват боклуци.

Вижте докъде се докара. Ей, мамка му, това е голям клуб! Моят приятел Васил Божков сега трябва да плаща много пари. За дългове, на играчи, на техните мениджъри, клубове. Да, може да има много пари, но къде ще му излязат сметките, ако продължи на всеки трансферен прозорец да привлича по 8-9 души, както е било до сега! Какви са и тези заплати? 35 000, 25 000 евро! Левски да не е Ливърпул или Арсенал? Това трябва да спре. Кажете им да знаят, че при Бекали няма да има такива неща! Ако вкараш гол на „Сантяго Бернабеу“, на Реал (Мадрид) – да. Ще получиш допълнителна премия, но не и без свършена работа“, продължи Бекали.

„Предстоят разговори с Павел Колев и треньора. Да се видят сегашните играчи. Кои ще останат, на кои ще търсим отбори. Какви трябва да се вземат. Има ли набелязани и дали ще свършат работа. Но трябва да се знае едно – аз няма да печеля от Левски! Да, ще взема пари, но това ще стане, когато тези играчи наистина си свършат работата и бъдат продадени след две, три или четири години. Когато и клубът спечели от тях. Знаете, че съм приятел с г-н Божков от 45 години. Той е част от моето семейство“, каза още Бекали за „Меридиан мач“.