Строят новата „Армия“ поетапно

0
balgarska armiq proekt1
- -

Главният мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов потвърди отдавна анонсираните намерения реконструкцията на „Армията“ да бъде осъществена поетапно – сектор по сектор. Идеята е по този начин да се избегне домакинството на друг стадион, докато трае строителството.

„Работи се доста усилено за нов стадион. Мисля, че сме на последната, финална права да се осигури нужното финансиране за стадиона. Само това е, което знам като информация, други подробности трудно мога да кажа“, сподели по темата Стоилов.

„Доколкото ми е известно, стадионът ще бъде изграждан поетапно. Има такъв замисъл. Не мога да кажа обаче кога ще стартира самата дейност по „Армията“, допълни Стоилов пред Диема спорт.

Инвестицията в новия стадион ще е изключително сериозна и показва за пореден път дългосрочните намерения на ръководството на ЦСКА-София. От 2015 г. насам собствениците Гриша Ганчев и Юлиан Инджов наляха огромни суми по няколко направления – издръжката на отбора, базата в Панчарево и 8-те милиона за емблемата. Тепърва обаче разходите ще нарастват покрай новия стадион.