Красимир Балъков говори за успеха с ученици от Американския колеж „Аркус“

0
krasimir balakov
- -

Красимир Балъков гостува в Американския колеж „Аркус“, където имаше вълнуваща среща с неговите възпитаници. Балъков разказа пред учениците подробности, свързани с неговата спортна кариера, и даде съвети на младите хора за златните правила на успеха. „Преди всичко трябва да вярвате в себе си и да имате цел, към която да се стремите“, посъветва Балъков колежаните и отговори на ред техни въпроси.

Интересното бе, че разговорът протече на български и немски език, като гостът бе провокиран от колежаните с двуезични въпроси от житейски и спортен характер.

Балъков отговори на въпроси, свързани с настоящото състояние на футболен клуб „Етър“ и перспективите пред него. Той разказа интересни спомени за силния отбор на България от световното в САЩ-94, за магическото трио „Балъков- Елбер-Бобич“ в „Щутгарт“, за това колко по-отговорно е да си треньор, отколкото футболист, защото отговорността е далеч по-голяма и включва възпитание, психология на общуването и т.н.

„Етър“ играе най-привлекателния футбол в Първа лига, заявиха учениците и го попитаха как е успял да промени само за година ситуацията и нагласата в отбора. Красимир Балъков призова младите хора да се развиват многостранно, като отделят време не само за учене, но и за спорт на открито, за да има баланс и пълноценност в живота им.

Той получи почетна значка на ЧПГ „АК – Аркус“ от директора Петър Иванов, каквато е връчвана на всички гости в колежа, раздаде автографи и се снима с учениците.

Гостуването беше емоционално за Балъков и по друга причина. Той призна, че е учил от първи до четвърти клас в същата сграда на тогавашното училище „Никола Вапцаров“, като разказа на децата, че именно в този двор е направил първите си стъпки с футболната топка, преди да поеме после към Спортното училище и по пътя си в големия футбол.