Цецо Соколов и Лубе с тежка загуба в първия финал

0
SOKOLOV
- -

Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) нямаха никакъв шанс в първия мач от финалната серия в италианската Суперлига. Цецо Соколов и компания бяха отнесени като гости от действащия шампион Сър Сейфти Конад (Перуджа) с разгромното 0:3 (13:25, 18:25, 18:25) във финал №1 от серията, игран тази вечер в пълната с близо 4000 зрители зала „Пала Бартон“.
Финалът е повторение на битката за Скудетото през миналата година, която Перуджа спечели с 3-2 победи.
По този начин „червените дяволи“ поведоха във финалния плейоф с 1-0 победи. Играе се отново до 3 успеха от 5 мача. Втората среща между двата тима е в неделя (5 май) от 19,00 часа българско време в залата на Лубе „Еуросуоле Форум“.
Цецо Соколов игра цял мач за Лубе, но не беше на познатото си ниво и завърши с едва 5 точки (31% ефективност в атака). Османи Хуанторена беше най-резултатен за гостите със скромните 9 точки (1 ас, 40% ефективност в атака и 36% позитивно посрещане).За домакините от Перуджа кубинската звезда Вилфредо Леон заби 12 точки (2 блока, 67% ефективност в атака и 38% позитивно посрещане) за победата.
Въпреки това, за най-полезен играч (MVP) на мача беше определен аржентинският разпределител Лучано Де Чеко, който имаше основна заслуга за успеха на „дяволската блокада“ с отличните си отигравания и дори се отчете с един ас за победата.