Травма в бедрото измъчи бургаски спринтьор

0
- -

Травма в бедрения мускул мъчи от 20 дни младият бургаски спринтьор Божидар Вангелов, който е състезател на клуб Вая 94.
Той е получил контузията по време на държавното първенство за юноши младша възраст в серията на 60 метра. Тогава Божидар финишира за 7,23 секунди почти на куц крак. По неясни причини обаче той участва и във финала, където завърши с големи мъки за 7.38 секунди. От тогава Божидар не може да тренира пълноценно, а травмата не отшумява, дори и след десетдневна пълна пауза.
В началото на следващата седмица спринтьорът ще премине през изследване на ЯМР/ядрено- магнитен резонанс/ в местна клиника. Там ще стане ясно колко е дълбока травмата в бедрения мускул и какво лечение ще е необходимо.
По предварителни разчети обаче, той няма да може да се подготвя нормално поне още 30 дни. Това ще наруши подготвката му за летните стартове, но неговия личен треньор Георги Бахчеванов все пак е с наджеда, че Божидар ще успее да бяга 100 метра в рамките на 11,05-11,10 секунди.

През миналото лято той пробяга стотачката за 11,23 секунди. Първоначалните разчети бяха за резултат около 11 секунди, но заради травмата се налагат известни корекции в предварителните прогнози.