Головата машина на Царско село: Ще вдигнем качеството за елита! ЦСКА ми е на сърце

0
pomorie carsko selo 45
- -

Нападателят на Царско село Георги Минчев стана безапелационен голмайстор на Втора лига през изминалия сезон. 24-годишният голаджия отбеляза 29 попадения в шампионата, като взе участие в един мач по-малко – 28. Минчев сподели в интервю пред Sportal.bg, че според него промоцията в елита на тима му е напълно заслужена и се надява отборът да покаже добра игра и в Първа лига.

– Георги, след като предишният сезон не успяхте да стигнете до Първа лига за много малко, този сезон нямахте колебания. Толкова по-силен от останалите отбори ли беше Царско село?
– Да, вярно е, че миналата година бяхме много близо до директна промоция, но за съжаление не успяхме. Мисля, че тази година наистина бяхме най-добрият отбор във Втора лига и заслужено се поздравихме с първото място. Бяха направени някои промени в отбора и това се отрази положително. Взехме нужните футболисти, които да вдигнат нивото на тима.

– Какво можем да очакваме от Царско село в Първа лига?
– Мисля, че нашият отбор го очаква много добра година в Първа лига. Със сигурност ще се вдигне нивото и качеството в тима. Надявам да покажем същата игра и красив футбол от миналата година.

– Ти отбеляза повече голове, отколкото мачове игра. На какво отдаваш този факт?
– Така за моя голяма радост успях да вкарам доста голове през този сезон. Но винаги съм казвал, че благодарение на моите съотборници успях да вкарам тези голове. Създавахме много положения, което за един нападател като мен е в много голяма полза.

– Очакваше ли, че ще си в толкова добра форма?
– Очаквах да направим много силна подготовка с много добри резултати. Винаги съм бил уверен в моите качества и мисля, че затова ми се получават нещата. Когато се трудиш и даваш сто процента всяка тренировка и всеки мач, резултатите не закъсняват.

– След този сезон има ли интерес към теб от други отбори? Оставаш ли със сигурност в отбора?
– Имам договор с Царско село. Засега се чувствам много добре в клуба – както се казва попаднах на точното място за моето развитие. Разбира се, ако има добра оферта, която да е добра за мен и клуба, разбира се, тогава ще му мислим.

– Как се работи със собственик като Стойне Манолов?
– Стойне Манолов ми помогна в много труден момент за мен и винаги ще му бъда благодарен за това, което направи и продължава да прави за мен. Това е човек, който е много време във футбола и човек, който наистина обича и дава всичко за този спорт. Един от малкото хора в България.

– Мнението ти за Никола Спасов като старши треньор?
– Никола Спасов е доказано име в България – всички знаем за неговите успехи. С него се работи много лесно. Винаги може да ти влезе в положение и да ти помогне, когато се налага с някой съвет, който ще ти е от полза. Разбира се изиска много от нас, но мисля, че ако не го правеше, нямаше да имаме тези успехи.

– Не успя да се наложиш в ЦСКА-София предните години и бе пратен под наем в Царско село. Само на младостта ли отдаваш този факт?
– Не успях, защото тогава за съжаление получих много неприятна за мен контузия и бях много дълго извън терените. Но това са нормални неща, които са неизбежни. Трябваше да предприема ход, в който да се завърна на терена и да играя редовно, което е най-важното за един млад футболист. Разбира се ЦСКА ми е на сърце – гледам всеки мач на отбора. Надявам се да станат шампиони, защото този отбор го заслужава и заради всички тези фенове, които подкрепят тима.