Монтана и Витоша решават днес последния ребус за сезона

0
nesebar montana 13
- -

Отборите на Витоша (Бистрица) и Монтана излизат един срещу друг в бараж, който ще определи последния участник в Първа лига през следващия сезон. Вчера Арда (Кърджали) драматично се наложи с 1:0 над Септември (София) и за първи път в историята си ще играе в елитната дивизия. Днешният двубой също се очаква да е много равностоен, а букмейкърите дават известно предимство на „тигрите“, които преди година отново бяха на бараж и се справиха с Локомотив (София) след дузпи.
Отборът на Росен Кирилов остави добри впечатления с представянето си през настоящия сезон, но не можа да избегне директните двубои за оцеляване. Тимът от Бистрица разполага с интересна сплав от опитни и млади футболисти, но днес ще бъде без голямата си звезда – Емил Гъргоров. Бадема е наказан заради невъздържаното си поведение след мача срещу Дунав.“Разучили сме добре съперника. Гледах ги на живо срещу Пирин (Благоевград), а след това и срещу Несебър по телевизията. Чака ни здрава битка“, заяви Кирилов.
Той ще пусне в предни позиции Наско Милев, а зад него ще действат Иван Вълчанов, Георги Амзин и Четин Садула.
Старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов също има кадрови проблеми. Той няма да може да разчита на крилото Борислав Дамянов. Капитанът Иван Михов не е в оптимална кондиция, но ще бъде титуляр. Борислав Стойчев е възстановен, но се очаква да остане на пейката. Монтанци ще действат в предни позиции с Атанас Илиев, подкрепян от Сергей Георгиев, Николай Цветков и Тони Тасев.
„Витоша има добри футболисти и качествен треньор. Ще ни бъде трудно, но целта е да се завърнем в елита и трябва да победим. В един мач всичко може да стане“, коментира Атанасов. Баражът ще се играе на стадион „Славия“ от 20:00 часа, а съдия ще е Николай Йорданов.

Бараж за оставане/влизане в Първа лига:

ВИТОША (БИСТРИЦА) – МОНТАНА

Вероятни състави:

ВИТОША (4-2-3-1): Х. Василев; Гьонов, Милчев, Купенов, Попев; Котев, П. Цанков; Вълчанов, Амзин, Садула; Н. Милев
Старши треньор: Р. Кирилов
МОНТАНА (4-2-3-1): И. Василев; Д. Георгиев, Михов, Айтов, Ташев; Д. Илиев, Йорданов; С. Георгиев, Цветков, Т. Тасев; А. Илиев
Старши треньор: А. Атанасов

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: „Славия“, София
НАЧАЛО: 20:00 часа