Елитните отбори в Русия спечелиха първите баражи

0
krilya
- -

Днес се изиграха първите срещи от плейофа за влизане/оставане в Премиер лигата на Русия. В първия мач 14-ия в елита Уфа се изправи срещу 3-ия от втория ешелон Том Томск. Другата среща пък бе между четвъртия от ФНЛ Нижни Новогород и 13-ия в Премиер лигата Криля Советов. И в двете срещи отборите от елита записаха победи и дадоха заявка, че ще запазят местата си в първия ешелон на руския футбол.
Уфа спечели като домакин с 2:0 срещу Том. Резултатът откри Силвестър Игбун в 28-ата минута, а след това Исмаил Едиев си вкара автогол в 81-ата минута на двубоя.
Криля Советов пък се наложи с 3:1 като гост на Нижни Новогород. Домакините поведоха с попадение на Данийл Фомин от дузпа в 23-ата минута, но в 65-ата минута Виталий Федорив си отбеляза автогол за 1:1.
Драмата настъпи в добавеното време, когато гостите нанизаха нови два гола чрез Антон Зинковский и Роман Шишкин, които донесоха повече от комфортния успех на Криля Советов и тимът направи важна крачка към спасението.
Реваншите са на 2 юни, когато окончателно ще стане ясно кой ще играе в Премиер лигата през следващия сезон и кой във ФНЛ.