Закон срещу изпирането на пари извади наяве собствениците на БГ клубовете! Стоичков не сред тези на ЦСКА-София

0
hristo stoichkov 4
- -

Според новия Закон за мерките срещу изпирането на пари, родните клубове имаха срок до 31 май 2019 г. да посочат действителните си собственици. Повечето от 14 тима в елита са се съобразили с изискването и са предоставили нужната информация, установи проверка на GONG.BG. Мнозина ще забележат, че името на Христо Стоичков не фигурира до тези на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов в ЦСКА-София. Обяснението е, че легендата на българския футбол притежава само 20% от дружеството ЦСКА-1948, което е собственик на ЦСКА-София. А щеше да се явява действителен собственик, ако притежаваше минимум 25% от него.

Ето кои са истинските собственици на отборите от Първа лига, с уточнението, че информацията е подадена от самите клубове:

Лудогорец

Действителни собственици – физически лица: Кирил Домусчиев, Георги Домусчиев

ЦСКА-София

Действителни собственици – физически лица, участващи пряко или косвено в дружеството:

Гриша Ганчев:

Данни за притежаваните права: Гриша Ганчев се явява действителен собственик на ЦСКА-1948 (б.а. дружеството няма нищо общо с клуба ЦСКА 1948), поради обстоятелството, че същия е собственик на 38 100/тридесет и осем хиляди и сто/ броя поименни, безналични акции с право на глас от капитала на ЦСКА-1948 или съответно 38.1%/тридесет и осем цяло и една десета процента/ от общия размер на капитала на същото. Същевременно ЦСКА-1948 е едноличен собственик на всички акции от капитала на „ПФК ЦСКА-София“ ЕАД

Юлиан Инджов:

Данни за притежаваните права: Юлиан Инджов се явява действителен собственик на ЦСКА-1948, поради обстоятелството, че същия е собственик на 38 100/тридесет и осем хиляди и сто/ броя поименни, безналични акции с право на глас от капитала на ЦСКА-1948 или съответно 38.1%/тридесет и осем цяло и една десета процента/ от общия размер на капитала на същото. Същевременно ЦСКА-1948 е едноличен собственик на всички акции от капитала на „ПФК ЦСКА-София“.

Името на Христо Стоичков не фигурира, тъй като индикация за пряко притежаване е налице, когато физическо лице притежава акционерно или дялово участие най-малко 25 на сто от юридическо лице или друго правно образувание.

Левски

Действителни собственици – физически лица, участващи пряко или косвено в дружеството: Георги Попов