50 хиляди приветстваха Азар в Реал Мадрид

0
- -

Реал Мадрид представи новото си попълнение Еден Азар при засилен фенски интерес. 50 000 фенове бяха изпълнили трибуните на „Сантиаго Бернабеу“ и аплодираха бурно новия играч.

Белгиецът парафира до 2024 година с испанския град преди да позира с екипа на Кралския клуб. Флоренрино Перес посрещна Азар с „Добре дошъл“ и го определи като футболист, способен да превърне футбола в нещо страстно и изнендаващо. Самият Азар призна, че е сбъднал една от детските си мечти.

Реал Мадрид закупи Еден Азар през този трансферен прозорец, а Челси ще получи за белгийския плеймейкър 100 милиона евро с добавени 50 млн. евро бонуси.

Футболистът кацна в испанската столица в четвъртън сутрин и мина медицински тестове в клиника „Санитас де Ла Моралеха”. Офанзивният полузащитник акостира в последен модел джип в медицинския център. Преди да се отправи към лечебното заведение Еден Азар раздаде десетки автографи на събралото се множество фенове.

Три часа преди официалното представяне на футболиста на „Бернабеу“ пък до стадиона започнаха да се втурват тълпи от фенове, които искаха да станат част от паметната за Реал Мадрид вечер.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино приветства новото попълнение Еден Азар. Босът заяви, е белгиецът е изключително талантлив и е способен да превърне футбола в нещо страстно и изненадващо.

Азар подписа договор с „белия балет“ до 2024 година. Той премина в редиците на 13-кратните европейски клубни шампиони срещу 100 милиона евро плюс 50 милиона евро бонуси.

„Денят е много специален за всички фенове и всички, които чувстват специална емоция. Защото идва един невероятен футболист, различен, способен да превърне футбола в нещо страстно и изненадващо. Нашата 117-годишна история се гради на футболисти с уникален талант и изключителни качества, като този, който презентираме днес на стадиона. Легендата трябва да продължи с най-добрите. Ние сме Мадрид искаме нови триумфи и титли. Тук винаги вярваме, че може да постигнем недостижимото. Затова разполагаме с магичен състав, ръководен от големия треньор Зидан“, започна Перес.

„Скъпи приятели, още преди време исках да произнеса тези думи. Искам да приветствам с добре дошъл новият футболист на Реал Мадрид – Еден Азар“, продължи Перес, който се обърна и към белгиеца: „Днес се сбъдва една от големите ти мечти. „Бернабеу“ от днес е твоят дом. При нас ще усетиш страстта на тези, които искат да се насладят на таланта ти. Ще разбереш още в началото, че най-хубавото на този клуб са феновете. Това бе голямото ти желание и днес стана реалност. Челси е приятелски клуб, на които искаме да благодарим, че позволи да сбъднем тази мечта“.

„Скъпи Еден, тук има едни привърженици, които ще бъдат с теб във всеки мач, които ще вложат куп мечти в теб, защото знаят, че футболът, който играеш ти е специален и различен. Добре дошъл в Реал Мадрид и твоя дом“, завърши Перес.

Азар заяви, че ще се опита да бъде най-добрият играч в света. Той говори на пресконференцията, след като бе официално представен на „Сантиаго Бернабеу“.

„Това беше моята голяма мечта от много малък. Винаги мечтаех един ден да играя в Реал Мадрид. След това отидох във Франция и Англия, а сега ще играя с тази фланелка. За мен това е огромна чест“, коментира Азар.

„Изключително много съм развълнуван. Може би единствено майка ми е повече развълнувана от мен. Нямам търпение сезонът да започне“, добави белгиецът.

„Всички знаят, че Зидан е моят идол и сега той ще ми е треньор. Той е много важен фактор. Винаги съм искал да играя в този клуб. Обичам да играя отляво и да играя с номер 10, но това не е мое решение“, продължи той.

„Моята мечта е да се наслаждавам, да печеля мачове и да печеля трофеи. Искам да напиша част от историята на Реал Мадрид.“

„Когато играеш за Реал Мадрид, няма нито една звезда. Аз съм нов в отбора и ще се опитам да допринеса максимално много.“

„Аз съм в най-добрия момент от кариерата си между 27 и 32 години.“

„Между мен и Реал Мадрид всичко започна след Световното първенство, но прекарах още една година в Челси. Беше голяма година за нас. Това беше най-доброто време, за да подпиша с Реал Мадрид.“

„Имах късмета да говоря с Модрич чрез Ковачич, шеговито го помолих да ми остави номер 10 и той каза „не“. Номерът за мен не е важен.“

„Говорих с Куртоа и той ми каза, че Реал Мадрид е най-добрият клуб в света.“

„Винаги съм си мечтал да подпиша с Реал Мадрид. Това беше идеалният момент да дойда в Реал Мадрид. Сега трябва да покажа качествата си на терена.“

„Ще се опитам да бъда най-добрия в света, но първо искам Реал Мадрид да побеждава, да бъде най-добрият отбор и да печелим титли. Аз съм изправен пред ново предизвикателство и съм готов за него.“

„Говорих с Флорентино на галата в Лондон и той ми каза, че е време да заиграя в Реал Мадрид.“

„Тази година „Златната топка“ вече е в Мадрид с Лука Модрич. Не знам дали е по-лесно да я спечеля с Реал. Аз се фокусирам върху колективния аспект. Ако тогава всичко върви добре, защо не? В главата ми е, но не ме притеснява.“

„Аз не съм галактически футболист, но ще се опитам да бъда.“

„За мен Карим Бензема е най-добрият централен нападател в света. Мисля, че ще ме направи по-добър играч, с който да тренирам.“

„Надявам се да започне нов цикъл за Реал Мадрид, в който отборът отново да печели титли и да триумфира в Шампионска лига“, каза още Еден Азар.