Ето ги така наречените плодове на „синята“ ДЮШ

1
levski tiurkgiudjiu
- -

Дано Всички, които в последните години са имали нещо общо с школата на Левски, да са гледали контролата на сините онзи ден срещу отбор, на който няма смисъл да му споменаваме името. Хубаво го каза наскоро новият треньор на Ботев. Смеем му се на Желко Петрович, че много го играе на интересни словосъчетания, но черногорецът си е прав. В контролата на Левски, изобилстващ с кадри от школата срещу немски тим с турско име, изобилстващ с кадри на местните павилиони за дюнер, търговци на стари автомобили и събирачи на изхвърлена от домовете бяла техника, се видя всичко от думите на треньора на Ботев. А то е, че ние правим от играчите дървета, а онези там правят от дърветата играчи.

Жалка картинка бяха така наречените сини таланти. Това бяха така наречените плодове на детско-юношеската школа на Левски. Петър Хубчев сигурно не е искал точно така да го каже, но си го каза точно на място. Словосъчетанието „така наречените“ се използва за нищо, което претендира да е нещо. Или за никой, който претендира да е някой. Или пък застъпници се опитват да лансират нищото и някой, но не става и не става, и не става.

Та така наречените млади таланти от школата на Левски хубаво използваха момента, че временният треньор Гошо Тодоров нямаше какво да губи в края на миналия сезон и им даде шанс. Но няма какво да се лъжем, Гошо Дерменджиев преди това и Петър Хубчев си го казват къде в прав текст, къде с доза дипломатичност – младите не са подготвени. Ако това онзи ден в Австрия бе каймакът на детско-юношеската школа в последните години, значи положението е неразличимо от отчайващо. Сините юноши нито са добре физически – онези дюнерджии ги надтичваха, нито са добре тактически – онези ги надиграваха, и на тази база не са и добре психически – самочувствието е нула. Няма какво да го увъртаме – школа, която не се грижи за храненето и възстановяването на футболистите си, които тренират на само едно игрище, защото няма повече, произвежда неконвертируеми футболисти. И скоро положението няма да се оправи. Само с парите, разходвани по Мариани и Паулиньо, близо 2 милиона евро, Левски можеше да направи база за школата за чудо и приказ. Имали пари, изхарчили ги. Но тези двамата няма да бъдат запомнени, а и не са само те.

Така че хубаво е сега новите шеф и методист на школата да изгледат на запис загубата на Левски с 0:4 в Австрия. И да си поставят за цел след 2-3 години това, което излезе от академията, да изглежда по по-добър начин. А новите собственици и директори да натиснат малко педала на инвестициите в академията.

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Emil
Emil
5 години по-рано

Jelio, pudko vs sa junosi na Mainz,Bayern,München 1860,Freiburg….negramoten