Хубчев: Уважаваме АЕК,но моите футболисти са фаворити!

0
petar hubchev
- -

Наставникът на Левски Петър Хубчев говори преди утрешния мач на тима срещу АЕК (Ларнака). Специалистът е уверен в способностите на своите футболисти и разкри доколко са готови Дени Алар и Франко Мазурек да помогнат на тима. Хубси не се тревожи от впечатляващата и същевременно стряскаща за Левски статистика на АЕК (Ларнака), когато става въпрос за двубои от европейските клубни турнири.“Това, което знаем за отбора на АЕК, е, че наличието на толкова много испанци, предразполага към определен стил. Отбор, който е дисциплиниран и играе футбол. Очаква ни много тежък мач, като прибавим климатичните условия“.
„Буквално преди да се качим в автобуса, ми беше казано, че Найденов има някакъв вирус. Няма какво да съжаляваме. В последните дни хората в клуба направиха всичко възможно тези два трансфера да станат факт. Единият футболист, който е с нас, доколкото разбрах, вече има жълта карта и ще може да играе. Другият е в София. Всички други футболисти са здрави и са на разположение. Щом футболистите са в Левски, това са футболистите, които сме искали.Няколко пъти съм заявявал, че за нас всяка тренировка е важна. Нека изчакаме и тази тренировка, но мисля, че нещата около състава са ясни“.“Нормално е да има размяна на любезности между треньори и отбори. Не смятам, че някой от отборите има предимство. Това са неща, които малко ме интересуват. Едва ли ще ни залъже, че сме почнали с мачовете от първенството. Това е най-хубавото при този трансфер (Насиру Мохамед) е, че идва от първенство, което се играе. Гледал съм го. За мен тогава той игра на по-различна позиция. Имам информация, че той играе на две или три позиции. Това дали утре ще започне като титуляр, мога да го кажа след днешната тренировка. Най-хубавото е, че той може да играе 90 минути. Станислав Костов има проблеми с месеци. Стиска зъби и дава толкова, колкото може. Щом е в отбора, сме преценили, че може да помогне с каквото може“.
„Статистиката малко интересува футболистите и треньорите. Едва ли това ще притесни самите футболисти. Трябва да се замислим върху силата на отбора. Всяка традиция е затова – да се нарушава. Алар и Мазурек дойдоха при нас неподготвени. Със сигурност не са готови за 90 минути, но тренират много сериозно. Колкото и да са неподготвени, тези момчета ще дадат всичко от себе си, ако се наложи. С който и противник да играем, за мен фаворит са нашите футболисти. Уважаваме АЕК, но за мен фаворити са тези момчета, с които сме тук. Познавам достатъчно добре целия отбор на АЕК“.