Ще има ли пълна промяна в ЦСКА-София днес?

0
cska otbor
Снимка: lap.bg
- -

Първият мач срещу Осиек от втория квалификационен кръг на Лига Европа не идва в подходящ момент за ЦСКА-София. „Червените“ взеха само точка от домакинствата на Етър (2:2) и Черно море (1:3) в първенството, но не толкова резултатите, колкото играта тревожи феновете. Отборът се представя трагично в защита, а днес срещу себе си ще има съперник, който разполага с двама качествени нападатели и ако играта в дефанзивен план не бъде коригирана, българския тим не го чака нищо добро.
Въпреки, че отборът направи добра подготовка и постигна прстижни резултати срещу силни противници, проблемите се забелязаха още при победата над Титоград с 4:0 в първия официален мач за сезона. Търпението на привържениците преля се изчерпа след фиаското срещу Черно море, а на следващия ден ръководството официално обяви за старши треньор Люпко Петрович. Сърбинът и преди това имаше тежката дума при определянето на състава и тактиката, но сега ще носи отговорност с името си.
Любопитното е, че носителят на КЕШ с Цървена звезда днес ще се изправи срещу клуб, в който е стартирал кариерата си и като футболист, и като треньор. Той обаче няма да има никакви сантименти и сам призна, че е наясно колко негативни последици може да има евентуален провал. Петрович отдавна се е доказал като майстор в турнирните битки и ще се опита да надхитри значително по-младия си колега Дино Скендер. Възможно е левият бек Жеферсон да бъде изтеглен в по-предни позиции, а неговото място в защитното каре да заеме Петър Занев. Другите в „червената“ защита ще са капитанът Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Жанио Бикел. Рубено Пинто и Кристиян Малинов ще са двойката вътрешни халфове, а италианецът Диего Фабрини е с по-големи шансове от Тиаго Родригес да стартира зад тарана Али Соу. По десния фланг на атаката отново ще се разчита на Греъм Кери.
Гостите от Хърватия играят с трима защитници и наситена халфова линия. Манце и Марич са физически силни нападатели, с изявен голов нюх, а и се сработват доста бързо. Тяхното неутрализиране ще е ключът към постигането на положителен резултат довечера. Внимание заслужава и Петер Бочкай, който снове по целия ляв фланг и умее много добре да центрира.Осиек никога не е стигал до груповата фаза на някой от евротурнирите, но през последните сезони се намира във възход. Клубът е финансово стабилен и има амбицията да се превърне в най-сериозния конкурент на гранда Динамо (Загреб). На чужд терен в Лига Европа хърватският тим е побеждавал отбори като ПСВ Айндховен, Броьндби, Рапид (Виена) и Ааустрия (Виена).
Лига Европа – втори квалификационен кръг:
ЦСКА-СОФИЯ – ОСИЕК
Вероятни състави:
ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Черниаускас; Бикел, Чорбаджийски, Бодуров, Занев; Р. Пинто, Малинов; Кери, Фабрини, Жеферсон; А. Соу
Старши треньор: Л. Петрович
ОСИЕК (3-5-2): Ивушич; Майсторович, Шкорич, Гутиери; Шорша, Пиля, Клайнхайслер, Жапер, Бочкай; Манце, Марич
Старши треньор: Д. Скендер

СЪДИЯ: Паоло Валери (Гърция)
СТАДИОН: „Българска армия“
НАЧАЛО: 20:30 часа