Нов в ЦСКА-София е наказвал Реал (Мадрид)

0
hewfb
- -

Новото попълнение на ЦСКА-София Раул Албентоса има 6 гола в Примера дивисион и почти всички падат след статични положения. Испанецът се отличава с доста добра игра с глава. Трябва да се отбележи, че на армейците им липсва такъв човек. Прави впечатление, че един от головете на Албентоса е срещу Реал Мадрид, а това е и единственият му в Примера, който не е с глава.

Дебютното попадение на бранителя е с екипа на Ейбар на 19 септември 2014 г. – оформя крайното 2:0 в гостуване на Ел-че. Вкарва с глава след корнер.

Малко след това – на 8 декември 2014 г., Албентоса пак се разписва по абсолютно същия начин при разгром с 5:2 над Алмерия.

Третият му гол е срещу Селта на 2 януари 2016 г., вече с екипа на Малага. Раул отново бележи с глава след ъглов удар, като оформя крайното 2:0.

За Малага е и голът му срещу Реал Мадрид – на 21 февруари 2016 г. Той реализира за крайното 1:1 в 66-ата минута. Албентоса вкарва с десния крак от 8 метра. Малко преди това има статично положение пред вратата на Реал и бранителят остава в атака.

Албентоса има 2 гола и с екипа на Депортиво Ла Коруня. Единият е в галисийското дерби със Селта, но при тежката загуба с 1:4 на 23 октомври 2016 г. Тогава Раул бележи с глава след центриране от фаул. Срещу Лас Палмас при 1:1 на 17 март 2018 г. пък реализира след корнер.