Левски удари Царско село в последните секунди и стъпи на върха (ВИДЕО+СНИМКИ)

1
Снимка: levski.bg
- -

Левски победи много драматично Царско село в мач от IV кръг на efbet Лига и оглави временното класиране. На националния стадион „Васил Левски“, „сините“ демонстрираха доста безлична игра, но се възползваха от 2 грешки на съперника в заключителните секунди и победиха с 2:0.

В 6-ата минута Франко Мазурек, който направи дебют като титуляр, осъществи много хубав индивидуален пробив. Ударът му към вратата на съперника обаче бе слаб и неточен.

В 21-ата минута Левски организира скоростна контра чрез Дани Алар. Нападателя напредна от собствената си половина и влезе в наказателното поле на символичните домакини. Той обаче бе поизтласкан от Мартин Кавдански и от малък ъгъл стреля неточно.

Секунди по-късно, Георги Минчев нанесе удар директно от фаул, но право в Миятович.

В 32-ата минута Левски по чудо не поведе. Мазурек изведе отляво Горанов, който пък намери в наказателното поле Станислав Иванов. Талантът много майсторски се освободи от защитник, но границата на вратарското поле не успя да намери очертанията на вратата.

В 49-ата минута Паулинньо проби хубаво, влезе в наказателното поле и стеля по диагонала. Чворович обаче плонжира и успя да избие в корнер.

В 76-ата минута „сините“ пропуснаха нова отлична възможност. Живко Миланов центрира чудесно отдясно, Станислав Иванов засече в наказателното поле от въздуха, ала много неточно.

240 секунди по-късно Царско село можеше да шокира селекцията на Петър Хубчев. Родни Антуи мина между двама „сини“, направи двойно със свой съотборник, освободи се в наказателното поле от Каргас и стреля. Милан Миятович обаче спаси.

В 89-ата минута Левски поведе. След центриране отляво и неразбирателство между Кавдански и Чворович, топката стигна до Роберта. Нападателят стреля мигновено и топката спря в мрежата за 0:1.

В даденото продължение нова грешка в защитата на Царско село остави Станислав Иванов сам срещу вратаря. Младокът технично копна над Чворович, оформяйи крайното 0:2.

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Виктор
Виктор
5 години по-рано

Некомпетентно ръководство, никакъв спортен директор, некадърно скаутско звено, неграмотен тактически треньор, слаба селекция. В резултат на всички тези фактори – ужасяваща игра… Балонът беше напът да се спука за пореден път. Този път ни се размина, но в следващите мачове ще е страшно…