Без състезания по лека атлетика в календара на община Бургас

0
- -

През 2017 година няма да се проведе нито едно състезание на територията на Бургас, което да е включено в

[sociallocker id=5830]

спортния календар на общината.

Прегледът на мероприятията, които общината организира показва, че всеки месец на територията на морския град има поне по три-четири домакинства, но турнири и състезания по лека атлетика няма, както кросове, маратони или полумаратони. Дори и в съседен Поморие през тази година ще бъде организирано държавно първенство по спортно ходене.

Единственият турнир ще е „Купа Европул“, който се организира от едноименния спортен клуб и неговия президент Румен Ангелов. Всъщност в средата на януари се проведе пробег на Атанасовското езеро, но това състезание като цяло има по-различен профил. Преди години на територията на града се провеждаше и крос Бургас, както и купа Бургас, които бяха станали традиционни. Сега тези състезания са изчезнали от календара на общината.

В същото време годишно за спорт в Бургас се разпределят близо 1.5 милиона лева. В града функционират и три клуба по лека атлетика. С този спорт се занимават над 150 деца и юноши от всички възрастови групи. Леката атлетика е основен спорт и от програмата на местното спортно училище.

Не е случайно, че леката атлетика се нарича и Царица на спортовете. Надеждите са, че в следващите години реалностите ще се променят.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]