Защитник се отказа от националния отбор

0
- -

Живко Миланов не иска да играе повече за националния отбор. Докато някои, начело с Валери Божинов, със зъби и нокти драпат за мястото си в първия ни тим, десният бек сам е настоял пред Петър Хубчев да не му пращат повиквателни. Зетят на Борислав Михайлов е изтъкнал като мотив, че се чувства претоварен физически и на тази възраст вече не може да поддържа високо ниво в толкова много мачове. Софиянецът е роден на 15 юли 1984 г. и през лятото ще навърши 33 години. В момента трикратният шампион с Левски играе за лидера в Кипър АПОЕЛ (Никозия), където е твърд титуляр в схемата на треньора Томас Кристиянсен. Тимът му завърши на първо място след редовния сезон в първенството на Острова на Афродита, във втората фаза стартира с успех 1:0 като гост на Анортозис, а снощи игра с АЕЛ. В началото на март АПОЕЛ спечели и дербито с Омония (Никозия) с 2:1, но най-впечатляващ тази година бе успехът срещу Атлетик (Билбао) в Лига Европа. Миланов игра и в двата мача срещу испанците, които бяха елиминирани след загуба с 2:3 на „Сан Мамес“ и успех с 2:0 в реванша от 1/16-финалите. На осминафинала обаче АПОЕЛ отпадна след две загуби с по 0:1 от Андерлехт.

През лятото АПОЕЛ има амбиции отново да търси пробив в групите на Шампионската лига, след като миналата година отпадна драматично от Копенхаген в решителния плейоф. Преди това Живко, бившият нападател на Ботев (Пд) Вандер Виейра и компания елиминираха последователно уелския ТНС и Розенборг. Срещу датчаните, които се оказаха черната котка на пътя и на Лудогорец, АПОЕЛ загуби минимално с 0:1 като гост, а в реванша до 86-ата минута водеше с 1:0, но Сантандер попари колоритните фенове на „жълто-сините“ за 1:1.

За клуба си Живко Миланов наистина играе доста мачове и то на високо ниво, което бе повод и за доста критики към Петър Хубчев, след като името му не бе сред повиканите за световната квалификация с Холандия в събота. „Меридиан Мач“ обаче разбра, че селекционерът е искал да разчита на безспорния № I сред действащите десни защитници, които може да се използват в националния, но той е отказал. Миланов в много от мачовете си за България игра и на левия фланг и феновете винаги са го харесвали заради раздаването на терена и мъжеството, което е демонстрирал.

Бранителят по принцип избягва медийните изяви, а заради близките отношения с Борислав Михайлов, за чиято дъщеря Бисера е женен от 2010 година и с която имат двама сина – Ники и Мартин, той не иска да повишава напрежението с излишни скандали. Факт е обаче, че от роднинството си с шефа на БФС Живко е загубил много повече, отколкото е спечелил по отношение на националния отбор. Няколко селекционери, едва ли не напук, не викаха бранителя, за да изглеждат независими от шефа си. В същото време той играеше с успех и в Румъния, и в Русия.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК