Валверде не е притеснен за мястото си в Барселона

0
valverde
- -

Старши треньорът на испанския футболен шампион Барселона – Ернесто Валверде, не е притеснен от спекулациите за бъдещето му.

Той отхвърли твърденията, че каталунците са в криза, въпреки че отборът спечели само 7 точки от първите си пет мача в Ла Лига и заема осмото място във временното класиране.
Барса няма успех в последните си осем гостувания в официални срещи, след като в събота падна с 0:2 от Гранада.

„Треньорите винаги са поставени под напрежение пред всеки следващ мач, това не е нещо ново за мен. Криза? В световния футбол ситуацията е такава, че може да си в криза на всеки три дни. Единственият начин да успокоим положението е да вземем 6 точки от следващите ни два мача през тази седмица. В предишните години бяхме по-постоянни и бързо вземахме преднина пред останалите, но сега е различно, защото не започнахме сезона добре“, коментира Валверде.

Барселона утре приема Виляреал, а в събота гостува на Хетафе в испанския шампионат.

Нападателят Усман Дембеле се завръща в състава на каталунците след лечение на контузия на бедрото, но Иван Ракитич, който получи лека травма при поражението от Гранада, отпада от сметките на специалиста за двубоя на „Камп Ноу“ във вторник.

„Винаги има въпроси защо един е в отбора, а друг не е. Не искаме да избързваме с Ракитич, имаме достатъчно полузащитници. Това е решението ми за този мач, какво ще бъде за събота (срещу Хетафе) ще решаваме по-късно“, каза Валверде.