За снимки с трупа на Сала: Тикнаха двама в затвора!

0
emiliano sala
- -

Двама души бяха осъдени за разпространението на снимки от аутопсията на починалия футболист Емилиано Сала. Нападателят трябваше да премине в Кардиф по-рано през годината, но самолетът му падна над Ла Манша и аржентинецът загуби живота си на 28-годишна възраст.

Шери Брей и Кристофър Ашфорд ще лежат в затвора заради нелегално използване на видео от аутопсията на Сала. Снимките на двамата обиколиха мрежата и станаха голяма новина из целия футболен свят.

Брей, която е била шеф на фирма за видеонаблюдение, ще лежи 14 месеца. Ашфорд по това време е бил служител във въпросната компания, отнесе по-малко наказание и ще прекара само 5 месеца зад решетките.

Двамата се възползвали от достъпа си до камерите за видео-наблюдение и намерили клипове от аутопсията на Сала, която бе извършена в Борнемут. Брей направила снимки и ги изпратила на дъщеря си през Фейсбук. Според разследващите 49-годишната жена е имала снимки и на друг труп на телефона си. Прокурорът Робърт Уейлинг обаяви, че тя е насърчавала подчинените си да гледат аутопсии заедно с нея.

Осъдените признали вината си и съдействали на властите за изясняването на случая.