Миньор превзе и Самоков, убедителен лидер е на Югозапад

0
- -

Миньор дръпна с 5 точки на върха в Югозападната трета лига след трудна, но сладка победа в Самоков и домакинска издънка на Вихрен. Перничани се наложиха с 1:0 над Рилски спортист с красив гол на Калоян Йосифов в 74-та минута.
Нападателят намери топката от въздуха и я прати в обратния ъгъл, донасяйки трите точки за „чуковете“. Над 100 привърженици на Миньор, пък отново бяха 12-ия играч на отбора.
Срещата бе нервна, изпъстрена с груби влизания от страна на домакините. Тежкият мач срещу Ботев (Пловдив) за Купата през седмицата, пък даде отражение върхе представянето на възпитаниците на Юрий Васев.
Нулевото равенство се запази през първата част, а с течението на времето „скиорите“ прибегнаха до „хитрости“, за да добутат мача до равенство. Цялостната организация около срещата бе под всякаква критика, което доведе до напрежение по трибуните.
През първото полувреме двата отбора си размениха по едно положение. В 30-та минута вратарят на „Рилецо“ спаси мощен шут на Йосифов, а секунди преди почивката Леонтиев с крак отрази удар на Аджов.
В началото на втората част децата, връщащи топките изчезнаха, а в бавенето на играта се включиха дори резервите на домакините.
Поведението на футболистите от Самоков се промени след получения гол и те опитаха натиск, който доведе до няколко разбърквания в наказателното поле на Миньор след корнери.
„Жълточерните“ завършиха мача в намален състав, след като голмайсторът Йосифов бе изгонен за втори жълт картон.
В добавеното време победата на перничани можеше да бъде по-изразителна, но откъсналия се сам срещу вратаря Кристиян Слишков стреля в ръцете му.