Титулярният страж на Лудогорец аут за Ференцварош

0
- -

Лудогорец почти сигурно ще бъде без вратаря Ренан в стартовата единайсеторка срещу Ференцварош. Двубоят от втория квалификационен кръг на Лига Европа е утре от 19:55 часа в Будапеща. В първите двубои разградчани разбиха с 5:1 руския гранд ЦСКА Москва у дома, а унгарците направиха 1:1 при гостуването си на испанския Еспаньол.

Ренан дос Сантос има мускулна травма, която не му позволи да играе срещу Дунав (1:0) през уикенда. Титуляр в Русе бе Пламен Илиев, а в групата за първи път от доста време насам влезе аржентинецът Хорхе Браун. Бразилецът ще пътува за Будапеща днес, но най-много да седне на пейката, съобщи dsport.bg.

Любопитното е, че в пет шампионатни мача този сезон Ренан не е допуснал гол. Той бе под рамката и в три от евродвубоите на тима. С него Лудогорец има само една загуба, и то точно от Ференцварош – с 2:3 в Разград.

Добрата новина за младия треньор Станислав Генчев е, че напълно възстановен от контузията си е Марселиньо. Плеймейкърът напусна принудително мача с Дунав в началото на втората част. Оказа се, че проблемът му е бил незначителен и вчера той тренира наравно със съотборниците си. Бразилецът е гласен за титуляр в двубоите срещу Ференцварош и Левски (в неделя, 6 октомври). Очаква се обаче той да не е на терена по 90 минути, а като негова смяна да влиза израелецът Дан Битон.

Аут за сблъсъка с маджарите е Якуб Швиерчок. Заради вирусно заболяване и травма в коляното той пропусна и срещата в Русе срещу Дунав. Със сигурност за мача отпадат Талеб Тауата, Станислав Манолев и Димо Бакалов, които нямат картотеки за груповата фаза на Лига Европа.