Треньорите на „зелени“ и „сини“ с общи учители

0
petar hubchev 4
- -

Днес Станислав Генчев и Петър Хубчев за първи път ще се изправят един срещу друг. Макар и двамата да са от различни поколения, те имат много общо помежду си. И това не е само фактът, че са имали досег с националния отбор. Хубчев бе негов селекционер до месец май, а след това бе заменен от Красимир Балъков. На последния помага Станислав Генчев – двамата с Бала бяха заедно и в Етър. Сред другите общи неща между днешните съперници е, че и двамата са минали през „Герена“ като футболисти са вдигали титли със сините.

Със сигурност Хубчев е взел нещо в треньорството от двама наставници, които е имал като играч на Левски. През сезон 1992/93 той стана шампион със сините, а на кормилото на тима бе Иван Вутов. В онзи сезон Хубчев е вторият най-използван играч в първенството – записва 29 срещи, като с 30 е единствено Пламен Гетов. През следващата година пък сегашният треньор на сините със сигурност е научил нещо от съвместната си работа с Георги Василев-Гочето.

Точно от Вутов и Гочето е попивал знания и Станислав Генчев. Василев бе последният му наставник като играч в Етър. А след това, когато пое виолетовите, младият треньор работеше съвместно с Иван Вутов. Всъщност той ползваше и неговия лиценз, тъй като нямаше право да бъде старши. Днес Генчев и Хубчев ще са едни от най-важните хора на стадиона в Разград. Първият започна отлично кариерата си начело на орлите – все още няма поражение. Треньорът на сините също започва да вижда плодове от работата си. И е гладен за трите точки от сблъсъка на „Лудогорец Арена“.