Затаете дъх преди сблъсъка Недялков срещу Стаси

0
Снимка: levski.bg
- -

По време на дербито между Лудогорец и Левски ще има куп важни и интересни персонални сблъсъци. Но има един, който определено се откроява – Антон Недялков срещу Станислав Иванов. Това са безспорно двамата български футболисти, които се намират в най-добра форма. Левият бек го видяхме в действие и онзи ден на „Групама Арена“. Той даде брилянтна асистенция с десния крак за първия гол в срещата – дело на Джоди Лукоки, а освен това свърши за пореден път брилянтно работата си в защита. В първия мач от групата – с ЦСКА Москва Недялков блесна с 2 асистенции за успеха с 5:1 и попадна в отбора на кръга на УЕФА.Тази вечер срещу него обаче ще е Станислав Иванов. 20-годишният габровец ни показва, че България все още ражда талантливи футболисти. До момента той има 15 мача, 5 гола и 3 асистенции във всички турнири и представянето му е повече от впечатляващо.

Стаси, както наричат „синия“ талант, впечатлява със скорост, добър пас, а и няма спор, че завършващият му удар доста се е подобрил. Единствената причина, поради която в момента Недялков и Станислав Иванов не са съотборници в националния тим, е че младежите ни имат реален шанс за класиране през квалификациите, докато мъжете -не. И точно поради тази причина той и още няколко от родните ни таланти не са повикани в първия тим. Това призна и селекционерът Красимир Балъков.

Интересно е, че Антон Недялков и Станислав Иванов са родени в близки градове. Защитникът е от Ловеч, докато крилото е от Габрово. Отстоянието на двете места е само 57 километра.