Манчестър Сити се доближи на три точки от Ливърпул

0
- -

Манчестър Сити се доближи на три точки от Ливърпул, след като спечели с 3:0 домакинството си срещу Астън Вила от 10-ия кръг на Висшата лига.

Първата опасност бе създадена от домакините в 5-ата минута. Габриел Жезус отправи опасен удар, но встрани от вратата на Том Хийтън.

Футболистите на Астън Вила имаха претенции за дузпа в 24-ата минута за нарушение на Едерсон срещу Уесли. Ситуацията бе разгледана с ВАР и стана ясно, че няма основание такава да бъде отсъдена от съдията Греъм Скот.

Давид Силва пропиля много добра възможност в 44-ата минута, но не успя да намери очертанията на вратата на Хийтън.

Манчестър Сити поведе в резултата в 46-ата минута. Едерсон с дълъг пас намери Габриел Жезус, който игра с глава, след това топката се отклони от главата на Мингс и попадна в Рахийм Стърлинг, който излезе сам срещу Хийтън и прокара топката между краката му, пращайки я във врата на Астън Вила.

Манчестър Сити поведе с 2:0 в 65-ата минута, когато Кевин Де Бройне изненада Хийтън, който бе подлъган и от намиращия се пред него Стърлинг, който в последния момент се отмести от позицията си и топката влетя във вратата на Астън Вила. Ситуацията бе разгледана с ВАР, за да се установи дали позицията на Стърлинг е била коректна, а голът бе потвърден.

Манчестър Сити вкара трети гол в 71-ата минута чрез Илкай Гюндоган.

Манчестър Сити завърши мача с човек по-малко, след като Фернандиньо бе изгонен за втори жълт картон в 87-ата минута.

Габриел Жезус можеше да се разпише в четвъртата минута на добавеното време на мача, но след топовния му удар топката срещна напречната греда на вратата на Хийтън.

Астън Вила пропусна да вкара почетен гол в заключителните секунди на срещата. След удара на Джон МагГин топката срещна левия стълб на вратата на Едерсон, който след това улови кълбото.

Манчестър Сити е на второ място в класирането с 22 точки, а Ливърпул е лидер с 25 точки. Утре е дербито на „Анфилд“ между Ливърпул и Тотнъм.