Ювентус начерта плана за следващите пет години

0
D0jzZVCWsAA4Fbf
- -

Ювентус ще разполага с 300 млн. евро за период от пет години, за да се превърне в хегемон в световния футбол. “Бианконерите” са окупирали върха в италианското първенство, но „черно-белите“ нямат трофей от Шампионска лига от над 20 години. В опита да променят това, тимът ще инжектира 300 млн. евро в петгодишния план, който цели да подобри състава и дори да открие новия Кристиано Роналдо, твърди “La Gazzetta dello Sport”.

Въпреки миналогодишните загуби на стойност 40 млн. евро, президентът на клуба Андреа Аниели поиска сериозна инвестиция от страна на собствениците на тима. Той пожела част от парите да бъдат на разположение още идното лято.

Извън терена отборът ще се опита да се превърне в глобална, световноизвестна марка, като целевата аудитория е млади хора. Иневстициите ще бъдат съсредоточени предимно в сверата на модерните технологии и електронните спортове.

За заместник на Роналдо са спрягани имена като Килиан Мбапе, Неймар и Пол Погба. Всички тези футболисти ще служат като инвестиции в дългосрочен план, които сигурно ще носят големи приходи в хазната на отбора. Ръководните лица подсказаха, че подобен трансфер може да бъде осъществен още следващото лято.

Привличането на такъв футболист няма да бъде достатъчено, ако Ювентус иска да се превърне в най-известната марка във футболния свят. Офисите в Хон Конг и САЩ ще трябва да се активизират и работата зад кулиците да закипи.