ЦСКА-София няма да реконструира само „Армяита“! Ето какво още…

0
balgarska armiq proekt
- -

Ръководството на ЦСКА-София планира не само реконструкция на „Армията“, но и сериозни промени около самия спортен комплекс в Борисовата градина. Терените за ДЮШ ще бъдат прекроени, като ще има 2 по-големи с размери, близки до тези за официални срещи. Третото игрище – средното, ще е по-малко и ще е предназначено за най-малките в школата, пише „Тема спорт“. Това ще доведе до премахване на Дървеното кафене. Един от обсъжданите варианти е да се изгради паркинг под игрищата за ДЮШ, но тази идея трябва да се съгласува и да се установи дали е възможна за реализиране.

Очаква се академията да провежда домакинските си срещи в Панчарево, където игрищата са със стандартни размери. Там ще се изгради четвърти терен, а в добавка ще има ресторант и хотелска част, която ще служи като общежитие. След промените отборът ще може да остава на лагер в Панчарево преди домакинските си срещи.
В момента е намерен компромисен вариант. Когато тимът има две занимания на ден, футболистите почиват следобед в бунгалата. Червените също така ходят за закуска и обяд до ресторант в Панчарево, който е съвсем близо до базата.