Ас на Локо (Пд) гори по доклад?

0
stivan eze
- -

Защитникът на Локомотив Пловдив Стивън Езе може да бъде наказан по доклад от Дисциплинарната комисия към БФС и да пропусне мача със Славия. В домакинството на Черно море (1:0) нигериецът удари без топка бранителя на Черно море Хантакиас, но това остана несанкционирано от главния съдия Волен Чинков, пише „Тема спорт“. От варненския клуб обаче подадоха жалба срещу рефера заради тази ситуация, в която Езе заслужаваше червен картон, както и заради неотсъдена дузпа. Пловдивчани гостуват на Славия във вторник, 5 ноември, от 15:00 часа, като двубоят ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

24-годишният нигериец е основен футболист на Локо. Той е взел участие в 14 шампионатни мача на черно-белите този сезон, в които е отбелязал 3 гола. Шефовете на клуба опитват да продължат договора му, който изтича на 31 декември тази година. До момента обаче те удрят на камък и почти сигурно Езе ще напусне клуба след края на есенния дял.

В домакинството на Черно море пък халфът на пловдивчани Парвизджон Умарбаев бе награден с плакет, защото навъртя 100 мача за тима в елита. Той пристигна на „Лаута“ през сезон 2016/17. 24-годишният таджикистанец има 7 попадения за Локо Пд в елита, но този сезон още не се е разписал.