Бързак от Гвинея е скритият коз на Херо

0
- -

Берое вече има нов треньор – Димитър Димитров. С него всичко в Стара Загора се променя. Но в състава си той има футболисти, върху които ще се гради отборът му. И тук не говорим за добре познатите Мартин Камбуров, Иван Бандаловски, Александър Цветков или Душан Перниш, а за Ибрахима Конте. 28-годишният гвинеец дойде в края на трансферния прозорец, но постепенно започва да се превръща в основна фигура. Само ще споменем, че в дебюта на Херо начело на Берое — 4:0 над Ботев (Bp), Конте вкара две от попаденията. Иначе неговият дебютен гол завинаги ще остане в историята – той отбеляза първото попадение за успеха над ЦСКА-София с 2:1. Първи успех за старозагорци над отбор от „Българска армия“ за първенство от 1990 г.

Когато Ибрахима Конте дойде в Берое, определено трансферът му бе приет изненадващо. Той пристигна със сериозна визитка, като е играл за отбори като Гент и Андерлехт, има цели 32 мача и 3 гола в евротурнирите, а върхът му е попадение срещу Спортинг Лисабон с екипа на Гент през 2010 г., за успех с 3:1. Наскоро Конте блесна и с гол за родината си Гвинея. Той отбеляза при загуба от Чили в контрола, а на вратата на южноамериканци-те беше миналият през Барселона и настоящ страж на Манчестър Сити Клаудио Браво.

Постепенно този футболист се превръща в основна единица в тима на Димитър Димитров. Херо надушва футболистите и е логично да започне да му възлага все по-големи надежди.