Ужасяваща статистика за Лудогорец! „Зелените“ кръгла нула срещу Еспаньол

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Лудогорец записа отчайваща статистика при загубата от Еспаньол, която може да кандидатства за антирекордна в груповата фаза на турнира. Разградчани не отправиха нито един удар към вратата на домакините! Не изпълниха и нито един корнер! Така в три от графите си зелените завършиха двубоя с нули. А точните пасове на Еспаньол бяха 4 пъти повече от тези на Лудогорец.

Разградчани записаха шеста загуба от 6 мача срещу испански отбори в евротурнирите. Те имат по две поражения от Валенсия – 0:3 (д), 0:1 (г), Реал Мадрид 1:2 (д), 0:4 (г) и Еспаньол 0:1 (д), 0:6 (г). Головата разлика в шестте срещи е 1:17, а само при гостуванията е 0:11.

За втори път Лудогорец губи с 0:6 мач в евротурнирите. През есента на 2016-а те бяха разбити със същия резултат при гостуването си на Арсенал в Лондон в групите на Шампионската лига. Тогава и сега играха Дяков, Анисе, Вандерсон, Лукоки, Марселиньо и Кешеру. Така се оказва, че Вандерсон три пъти е губил с 0:6 в последните 3 години – от Арсенал, Англия и Еспаньол.

За трети път в своята кариера Пламен Илиев допуска 6 гола. Освен от Еспаньол и Англия, стражът е инкасирал 6 попадения и от ЧФР Клуж. Това става на 16 април 2016-а при загуба на тима му от Ботошани с 0:6.

След 7 години и 3 месеца отново двама играчи на Лудогорец бяха изгонени в един мач в евротурнирите. Освен срещу Еспаньол в Испания, това се случи и на 25 юли 2012-а при загубата с 2:3 от Динамо в Загреб в реванша от квалификациите за Шампионската лига. Тогава червени картони получиха Мирослав Иванов и Марселиньо (два жълти).

Еспаньол записа най-изразителната си победа в евротурнирите. Предишната бе през сезон 2006/07 срещу белгийския Зюлте Варегем – 6:2.

С толкова голям резултат Еспаньол не бе побеждавал от 1990 година, когато разби Леванте пак с 6:0 в мач от Сегунда дивисион на Испания.