Вируси атакуваха бургаска спринтьорка

0
- -

Шампионката в зала на 60 м за девойки старша възраст Нелина Стоева не може да води нормална подготовка в последните седмици.

Тя няма травми, но на два пъти се е налагало да се лекува от остри вирусни заболявания. Веднъж дори се е стигнало и до приемането на Нелина в болница, за да бъде проведено по-бързо и качествено лечение. Това е забавило до известна степен ритъма на тренировките, което е наложило и корекции в тренировъчната програма.

„Действително имахме такива проблеми. Иначе тя е напълно здрава физически. Вирусните атаки, обаче не можахме да предвидим. Сега вече се готвим за летните стартове. Знаете, че Нелина бяга по-силно на 60 метра в зала, но вече работим и по цялостното бягане на 100-те. Вярвам, че тя ще даде добър резултат, но не искам да правя конкретни прогнози“- коментира Георги Бахчеванов, който е личен треньор на Стоева.
Той е и главен треньор в СК Вая 94.

Нелина Стоева пък стана шампионка на късия спринт в зала с резултат 7,83 секунди, което означава, че през лятото ще трябва да бяга 100 м за около 12,15-12,20 сек. Тя има вече бягане от 12,1 секунди, но с ръчно измерване. Това означава резултат с електронно замерване в рамките на 12, 35 – 12,38 сек. на стотачката. През лятото ще се търси прогрес в резултата в рамките на 15-20 стотни.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК