ЦСКА-София озверява след 70-ата минута! Като безопасна игла е в средата на началото на второто полувреме

0
e47b9b23b493c9373af5cc6c9c459f0e.image .960x688
- -

Дo cкopo много се коментираше, че ЦСКА-София заспива през първото полувреме и се събужда едва след почивката, когато вече няма никакво време за губене. А може би и когато съперникът отпадне физически и вече му е трудно да се брани с всички сили и дисциплинирано. Тази тенденция важеше дълго време, но в последния мач срещу Ботев във Враца „червените“ изневериха на познатата схема и водеха с 2:0 още преди 20-ата минута, като на практика бяха решили светкавично срещата срещу объркания и безпомощен противник.

Интересно е обаче в кой период на мача „червените“ са най-хищни пред противниковата врата и вкарват най-много. Ясно е, че това е в края на мача, когато ЦСКА-София започва и физически да властва над съперника. Играчите на Милош Крушчич са вкарали 8 от общо 31 си гола в последните десет минути на мачовете, като 3 от тях са в последната минута или добавеното време. Това обаче учудващо не е най-добрата десетминутка на „червените“. Те са още по-озверели пред противниковите врати между 71-вата и 80-ата минута. В този отрязък от време футболистите на отбора са вкарали цели 9 попадения. И определено всички съперници на ЦСКА-София трябва да се чувстват предупредени и да се пазят, когато часовникът отброи 71-вата минута.

Има обаче и моменти от мача, в които отборът направо заспива зимен сън и е по-безопасен и от безопасна игла. „Червените“ нямат нито един вкаран гол между 21-вата и 30-ата минута, както и между 51-вата и 60-ата. С други думи, спокойно може да се каже, че тимът не може или не иска да отбележи в средата на първото полувреме и в началото на второто. Нещо повече – между 19-ата и 63-ата минута ЦСКА-София има вкарани само 2 попадения, а това си е цяло полувреме. Головете са на Али Coy в 48-ата минута при 3:0 над Царско село и на Кристиян Малинов в 39-ата минута срещу Витоша при 4:0.

За сметка на това от 63-ата минута до края „червените“ са забили 23 гола, което са
внушителните 74% от всички попадения на тима.

Иначе казано, ЦСКА-София определено не играе равномерно през целия мач, а има периоди, в които налага сериозен натиск, както и такива, в които се успокоява и не прави нищо интересно. Може би и това е едно от нещата, върху които Милош Крушчич и екипът му трябва да работят, както и върху многото пропуски, които прави отборът. Сърбинът има време до края на сезона да убеди шефовете си, че заслужава да остане на „Армията“ и през пролетта. И това със сигурност ще стане, ако той спечели дербито с Лудогорец и гостуването на Арда в турнира за Купата на България.