Бусато отвя Черниаускас

0
Снимка: cska.bg
- -

Интересна съпоставка може да се направи между двамата вратари в ЦСКА-София Густаво Бусато и Витаутас Черниаускас. Към момента със статут на твърд титуляр е бразилецът, макар преди това литовецът дълго време да бе захапал трайно поста под рамката.

Сегашното доверие към Бусато обаче изглежда логично, защото той се възползва от шанса, който му се даде. Това се доказва от показателите на двамата от началото на сезона.

Бразилецът е пазил в 11 мача във всички турнири, а литовецът все още е с повече участия – 13. Той пази и във всичките 6 мача в Европа. За своите 11 двубоя в първенството и Купата, Бусато има внушителните 9 сухи мрежи. Те са над два пъти повече от тези на Черниаускас, който е с 4. Три от тях бяха в Европа – в домакинството с Осиек и двата мача с Титоград. В шампионата обаче той не пусна гол само веднъж от 7 мача, в които игра. Затова сегашното статукво при двамата, определящо титулярното място за Бусато, изглежда логично. Трудно е да кажем, че той блести, защото твърде малко са мачовете, в които пред вратата на ЦСКА-София ври и кипи. В няколко двубоя обаче той имаше решителни и точни намеси, които помогнаха за сегашната победна серия на тима, както и за четирите поредни сухи мрежи.