Карим Бензема се изправя пред Касационния съд във Франция

0
- -

Скандалът между Карим Бензема и Матийо Валбуена свързан със секс видео се завърна на дневен ред в съда. Касационният съд, най-високо поставеният съд във френската правосъдна система, бе събран с 19 магистрати, за да вземе решение по делото, което за първи път възникна преди 4 години.

Валбуена се оплака в полицията през юни 2015 г., след като бил изнудван от мъж в търсене на изгодна сделка в замяна на това, че не публикува интимно видео на играча и неговата приятелка. Бензема бе обвинен заедно с Алекс Ангот, Мустафа Зуауи, Юнес Хуас, Карим Зенати и Джибрил Сисе поради „съучастие в опит за изнудване и участие в заговор“. Пленарното изслушване в понеделник ще премине отново върху доказателствата преди да се стигне до присъда в края на декември.

Адвокатите на нападателя обаче смятат, че полицията може да е постъпила нечестно при разследването и затова твърдят, че случаят трябва да бъде прекратен. Случаят оказва голямо влияние върху кариерата на французина, като се има предвид , че играчът е „замразен“ от френския национален отбор от момента на обвинението му през 2015 г.

31-годишният Бензема пропусна Европейското първенство през 2016 г. , на което домакин беше именно Франция, както и триумфа на ,,петлите‘‘ на Световното първенство през миналата година. Наскоро футболистът разкри своето разочарование от цялата ситуация в социалните мрежи, отправяйки критики към президента на Френската Футболна Федерация(ФФФ) Ноел Льо Грe.

„Аз искам да знаеш, че аз и само аз ще прекратя кариерата си в националния отбор. Ако мислиш, че съм приключил, позволи ми да играя за една от страните, за които съм избираем и ще видим“, изригна нападателят.