Ботев и Неделев удариха Витоша и завършиха годината с победа(ВИДЕО)

0
botev plovdiv vitosha
- -

Витоша Бистрица загуби от Ботев Пловдив с 0:2 в двубой от последния за годината 20-ия кръг на efbet Лига. Ппоаденията за гостите бяха дело на Тодор Неделев в 46-ата и на Фернандо Виана в 81-ата минута.

След равностойни първи минути постепенно Ботев Пловдив овладя инициативата и започна ударна атака към вратата на Василев. Емил Гъргоров създаде най-интересното положение пред вратата на Ботев в 10-ата минута, когато с пета опита да матира Георгиев, но топката беше изчистена в корнер от Филипов.

Балтанов и Неделев пробваха опасни удари към вратата на Витоша, но топката така и не поиска да влезе в мрежата на домакините.В 31-ата минута Виана направи непростим пропуск като от няколко метра беше отчаян от спасяване на Василев. Две минути по-късно Неделев нацели страничната греда от малък ъгъл.

До почивката гостите превзеха половината на Витоша, но така и не стигнаха до попадение.Буквално със старта на второто полувреме Ботев откри резултата след попадение на Неделев, който не остави шансове на Василев с далечен удар.Ботев стигна и до втори гол в мрежата на Витоша Бистрица в заключителните минути на мача. Този път точен беше Фернандо Виана, който направи 2:0 в 80-та минута и уби окончателно интригата.

В основата на попадението отново беше Тодор Неделев. Този път той изработи цялата ситуация, изведе бразилеца сам срещу вратаря и за него остана да прехвърли стража и да направи 2:0.