Левски не успя срещу 10 „смърфа“, но ще зимува втори (ВИДЕО)

0
Снимка: levski.bg
- -

Локомотив (Пловдив) и Левски не излъчиха победител в дербито от ХХ кръг на efbet Лига. Пред около 6000 зрители на „Лаута“, съперниците не стигнаха до гол, завършвайки сблъсъка помежду си при 0:0. По този начин възпитаниците на Петър Хубчев ще зимуват на второ място, с две точки преднина пред днешния си съперник. „Смърфовете“ пък играха половин час с човек по-малко, след като червен картон получи Ален Ожболт.

Преди началото на срещата, Георги Илиев бе подобаващо изпратен. Срещу „сините“ той изигра последния мач в кариерата си, който бе под №461 в елита. Легендарният футболист получи подарък картина на Стария град на Пловдив, при което се просълзи.

В 10-ата минута Локомотив можеше да поведе. Георги Илиев центрира остро от фаул, Тиам игра с глава и за малко да си вкара автогол, но топката премина на сантиметри до дясната греда, излизайки в корнер.

В ответната атака Паулиньо се измъкна между няколко футболиста на Локомотив, влезе в наказателното поле и стреля по диагонала. Топката обаче премина покрай лявата греда.

В 18-ата минута Парвиз Умарбаев изпълни чудесно фаул пред наказателното поле. Топката обаче разтресе напречната греда.

В самото начало на втората част феновете на Левски направиха мощно пирошоу, което принуди главния съдия да прекъсне двубоя за 4 минути. След подновяването, Алар центрира от корнер, топката стигна до Рейш, който игра с глава, но Езе изчисти пред голлинията.

В 53-ата минута Карагарен стреля по диагонала, но Миятович улови без проблеми.

120 секунди по-късно Георги Илиев центрира от фаул, Езе засече с глава, но топката премина до дясната греда.

В 63-ата минута Локомотив остана с човек по-малко. Ейолфсон и Ожболт влязоха в единоборство и паднаха на земята, след което футболистът на домакините изблъска съперника си с две ръце без топка. За провинението си той получи директен червен картон. Защитникът на „сините“ пък получи жълт картон.

В 73-ата минута Левски организира светкавична контра. Паулиньо проби мощно отляво и намери в наказателното поле Нашименто. Португалецът пусна успоредно на голлинията и Мазурек бе напът да прати топката от 2-3 метра в опразнената врата. Георги Илиев обаче с невероятна намеса изби топката току пред крака на аржентинеца.

180 секунди по-късно настъпи най-трогателният момент в мача. Георги Илиев бе заменен, а целият стадиона избухна в аплодисменти и скандирания с името на легендарния футболист.

В 78-ата минута Витанов получи отляво и пусна успореден пас към Умарбаев. Последният остана сам срещу вратаря, но стреля много неточно.

10 минути по-късно гостите имаха претенции за дузпа. Паулиньо получи в наказателното и бе атакуван в гръб от Карагарен. Бразилецът падна на терена, но Станислав Тодоров не посочи бялата точка.