Директор на Поморие нахвали новия таран на ЦСКА-София: Най-важното е да му дадат шанс

0
pomorie parva trenirovka 7
- -

Спортният директор на Поморие Огнян Ралев коментира трансфера на бившия му възпитаник Ахмед Ахмедов от Дунав в ЦСКА-София. Нападателят е играл 3 сезона за Поморие във Втора лига (2015-2018), като в този период Ралев е бил шеф в клуба и познава отлично качествата на играча. 24-годишният Ахмедов беше представен от армейците по време на мача с Дунав в събота.

„Ахмед е изключително сериозно момче. Много е работоспособен, винаги е готов да тренира допълнително, ако трябва. Има вроден стремеж да се развива и да подобрява качествата си. Неговите възможности не са напълно шлифовани. Може да подобри много елементи, но важното е, че има стремежа и амбицията да се развива.

Хубавото за него е, че напредва стъпка по стъпка – натрупа доста опит в Б група, след което отиде в елита в Дунав и сега прави още една крачка нагоре. Доста е силен в пресирането. За разлика от много нападатели в България, той работи много и в дефанзивен план, а в момента, в който топката бъде загубена, веднага се стреми да я отнеме. Силен е също така с гръб към вратата. Играе добре и с глава, но може и още да се усъвършенства. Силният му крак е левият, но е способен да го подобри още. Най-важното е ЦСКА да му даде шанс. В момента има доста голяма конкуренция на върха на атаката. Ахмедов се нуждае от доверие, за да затвърди прогреса си“, коментира Ралев пред „Тема Спорт“.