„Армията“ с близо 1 млн. лв. дълг

0
- -

Почти 1 милион лева неплатени данък сгради и такса смет дъл­жи спортното министер­ство на Столичната община. Те са за спортния комплекс „Българска ар­мия“ и тренировъчната база в „Панчарево“. Обектите са дадени за ползване на ЦСКА от държавата.

Точният размер на за­дълженията е 985 282,27 лв. Те са натрупани от 2011 до 2015 г. В четвър­тък Столичният общин­ски съвет ще разгледа искане за разсрочването на сумата за 5 години.

Според погасителния план задълженията за „Българска армия“ ще се изплащат до 2021 г., ка­то годишните вноски за данък сгради ще са по 96 926 лв., а за такса смет – по 100 130 лв. Неплатеният данък за базата в „Панчарево“ е 29 232,49 лв. и трябва да бъде погасен тази го­дина.

В края на 2016 г. бив­шият министър на спор­та Красен Кралев обяс­нява в писмо до общи­ната, че имотите са предоставени на ПФК ЦСКА АД, което обаче е в процедура по несъстоя­телност. Плащането на местните данъци е анга­жимент на дружеството според договора с дър­жавата. Въпреки пред­приетите действия министерството не било включено в списъка на приетите вземания и е завело отделен иск. Ве­домството не разполагало с нужната сума и затова предлага разсрочване.

Източник: „24 часа“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК