Фенове на Левски с писмо до Васил Божков! Искат нов стадион

2
levski ludogorec 37
- -

Инициативен комитет от фенове на Левски се обърна към боса на клуба Васил Божков с желанието да инвестира в построяването на нов стадион. Със специално писмо те настояват новото съоръжение да бъде не на „Герена“, а на мястото на „Раковски“. В миналото то бе ползвано от сините.

„Господин Божков, на мястото на сегашния стадион „Раковски“ може да бъде изграден модерен стадион, който да отговаря на авторитета и социалната значимост на Левски. Вярваме, че ще намерите точните хора, които с обич, отдаденост и професионализъм ще възстановят авторитета на футболния ни клуб в България и Европа. Убедени сме, че спортните успехи много бързо могат да доведат до възстановяване на голяма инвестиция, каквато представлява построяването на нов стадион“, се казва в част от писмото, подписано и от музиканта Васил Георгиев – Васко Кръпката, актьора Георги Мамалев и режисьора Олег Ковачев.

Грандиозните планове за реконструкция на предишните ръководства на Левски си останаха неосъществени. В момента новият сектор А на „Георги Аспарухов“ е без козирката, а другите трибуни така и не бяха започнати. Сега обаче фенове на сините настояват пред Васил Божков за нов стадион, при това близо до центъра на София.

„Г-н Божков, отправяме към вас настоящото писмо, водени от безкрайната си обич към Левски, както и с нашето дълбоко убеждение и огромна надежда, че любимият ни отбор трябва да има съвременен стадион, подобаващ на вековната му история, популярност и авторитет. Искрено вярваме, че във ваше лице ще намерим съмишленик и основен двигател за реализацията на това изключително важно начинание.

През последните дни научаваме, че ще бъде оказана изключително сериозна държавна помощ за построяването на стадиони в София и Пловдив, ползвани от клубове с немалка фенска маса. Понастоящем се строят нови и се реновират старите спортни зали, намиращи се около „Раковски“. С изграждането обаче на нов стадион на това място може да се оформи прекрасна съвременна спортна база, отговаряща на всички изисквания на УЕФА и ФИФА.

Ние, левскарите, изразяваме своята безрезервна готовност да ви подкрепим за предприемане на такова начинание. На проявената от вас инициатива и истинска грижа към Левски ще отговорим подобаващо, подпомагайки ви по всякакъв начин“, се казва още в писмото. В инициативния комитет освен музиканта Васил Георгиев – Васко Кръпката, актьора Георги Мамалев и режисьора Олег Ковачев са още Георги Манов, Петър Димитров и Иван Вутков.

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
петър
4 години по-рано

Като какъв черепа ще им строи стадион на тия тъпунгери? Нито е собственик нито е никакъв там.Боко тиквата го постави временно за да не фалира обора те стадион искат.Малоумници

Иво
Иво
4 години по-рано
Reply to  петър

А на другите,ония припозналите излаганета защо ще им строят!Да си се връщат в Ловеч.Нали занеш комунягите на кого взеха стадиона,за да построят националния Васил Левски.