ЦСКА-София взима атакуващо трио от чужбина

0
- -

ЦСКА-София планира да привлече трима чужденци през зимата, чрез които да вдигне класата на отбора. Клубът вече води преговори с тях, като се е на­сочил изцяло към състезатели с офанзивни функции. Черве­ните искат да вземат плеймейкър, крило и централен на­падател. За вратарския пост и защитата тимът е дос­татъчно добре обезпечен и е малко вероятно в тези зони да се ангажират нови играчи.

В състава обаче има дефи­цит на позициите зад напада­теля и по двата фланга на атаката. Затова и в послед­ните мачове левият бек Жеферсон бе използван като кри­ло. Конкуренцията в тези зони ще бъде засилена за втория дял от шампионата. Напро­лет в редиците след контузия ще се завърне крилото Енрике.

За върха на атаката ЦСКА-София вече привлече Ахмед Ахмедов (24 г.) от Дунав Русе, който ще даде допълнителни опции за тази позиция. Армейците имат запитвания за голмайстора на отбора Али Coy. Към него е заявен интерес от Ки­тай и Саудитска Арабия и е много вероятно да се стигне до трансфер. Другите опции за върха на нападението на ЦСКА-София са Уот и Юрич, но няма да е изненада, ако клубът се раздели с някой от тях по вре­ме на зимната пауза в шампионата, пише „Тема Спорт“.

Червените все още не успя­ват да намерят голмайстор с ефективността на продаде­ния през лятото на 2018-а Фернандо Каранга.

ЦСКА-София има поглед и върху български играчи подобно на Ахмедов. С тях армейците ис­кат да осигурят повече широ­чина в състава. Клубът обмис­ля дали да си върне офанзивния халф Румен Руменов (26 г.) от Етър. Шуменецът може да действа и по фланговете, а в последните 2 сезона и полови­на натрупа доста опит в ели­та с виолетовия екип.

Стартът на подготовка­та на ЦСКА-София е на 6 януари (по­неделник).