Ненужен в Лудогорец: Говорих с помощника на Марадона

0
- -

Вратарят Хорхе Браун, който наскоро разтрогна договора си с Лудогорец, даде интервю пред аржентинската телевизия TyC Sports, в което говори за своето бъдеще. Стражът има оферта от Химнасия Ла Плата, където треньор е светилото Диего Марадона.

„Роди ми се трето дете наскоро. Затова миналата седмица се разбрахме да разтрогнем договора с Лудогорец. Натрупах опит в европейския футбол, имахме възможност да срещнем доста сериозни съперници в международните турнири. Самият аз имах щастието да пазя на „Джузепе Меаца“ срещу Милан (22 февруари 2018 година). Преди да напусна родината, не си представях, че може да ми се случи да играя на този велик стадион.

Сега знам за интереса на Химнасия, но има такъв и от други клубове в Аржентина. Вече имах личен разговор с Диего Мендес (първи помощник на Диего Марадона). Обсъдихме някои спортни работи, но нищо повече от това. Скоро всичко ще стане ясно. Моят агент се е заел със ситуацията“, разкри Браун.

Запитан как ще реагира, ако Марадона му се обади лично, стражът отговаря: „Никога не съм си представял, че ще комуникирам лично с него. Очевидно е, че неговото име мобилизира. Всички знаят какъв интерес генерира той около себе си“.

За момента клубът на сърцето му Росарио Сентрал не е алтернатива, но 33-годишният Хорхе признава, че иска да продължи кариерата си на всяка цена в Аржентина. Причината е раждането на третото му дете.

„Росарио Сентрал е моят дом. Всички знаят, че съм фен на този клуб, но за момента няма никакъв шанс да отида там“, завършва Браун.