Хубчев с две точки пред Славиша Стоянович

0
- -

Изминалата есен бе по-добра за Левски от тази през 2018 година. Това показват цифрите, пише „Меридиан мач“. Една от съществените разлики между сегашното положение и това преди година по същото време е, че Левски все още е в турнира за Купата. Сега преодоля Черно море на осминафиналите, а през 2018-а отпадна от същия съперник на същата фаза.

Чисто математически в първенството в момента Левски на Хубчев е по-добре от този на Славиша Стоянович преди година. Сравнението е лесно, защото както миналата, така и тази есен отборът изигра 20 мача. През 2018-а тимът събра 41 точки, докато сега е с 43. Тогава беше трети, а сега – втори. За по-голямата близост до върха спомага и лекото отстъпление при Лудогорец, който преди година бе с 51 точки, а сега е с три по-малко – 48.

Хубавото за Левски е, че са намалели и загубите. В първата част от сезон 2018/19 „сините“ загубиха 5 пъти. Включително и веднъж доста конфузно с 1:3 на „Герена“ от Ботев (Bp). Сега също имаше едно поражение у дома с 1:3, но от по-силен тим – Берое, а загубите през есента бяха само 3 – с две по-малко от тези при Стоянович.