Лампард: Не сме сред фаворитите за топ 4

0
- -

Мениджърът на Челси Франк Лампард е на мнение, че отборът му не е сред основните претенденти за топ 4, след като от клуба не съумяха да привлекат нови футболисти през зимния трансферен прозорец.
След като бе вдигнато трансферното ембарго, много от феновете на отбора очакваха клубът да се подсили, като от особено значение бе привличането на нов нападател. Това обаче така и не се случи, а Лампард не скри разочарованието си.
,,Погледнете Манчестър Юнайтед, те подписаха с играч от световна класа по мое мнение. И отборите около нас като Шефилд Юнайтед също се подсилиха много добре. От Тотнъм също привлякоха няколко футболисти.‘‘
,,Това не значи, че не трябва да сме уверени, защото имаме преднина от 6 точки, но сега вероятно вече сме аутсайдери…, защото останалите се подобриха.‘‘
Коментарите на легендата на Челси очевидно бяха насочени към борда на клуба, собственика Роман Абрамович и всеки друг, който отговаря за привличането на играчи.
Като най-голямо разочарование се явява неуспехът с привличането на друг нападател, който да отнеме малко от отговорността, която се пада на Тами Ейбрахам. Единственият бизнес, който Челси направи обаче бе да се раздели с деветима играчи от първия състав, като сред тях бяха най-вече таланти от академията в търсене на повече игрови минути.
Сред споменатите имена бяха Единсон Кавани, Дрис Мертенс и Саломон Рондон, които останаха само слухове.
Всичко това оставя отбора само с Тами Ейбрахам, който вече е записал 2,442 минути футбол през настоящия сезон. Единствените резервни опции са Мичи Батшуай, който има едва 570 минути до момента и все още не е стартирал двубой от първенството или Шампионската лига, както и Оливие Жиру със скромните 282 игрови минути на терена.
Проблемите оказват силно влияние и на терена, където ,,сините‘‘ са спечелили само 2 от последните си 7 двубоя в първенството.