„Смърфовете“ се разминали за малко с разцепения самолет

0
- -

Футболистите и щабът на Локо (Пд) са се разминали за малко със самолета, който се разби на летище „Сабиха Гьокчен“ в Истанбул в сряда вечерта. „Черно-белите“ кацнали на аеропорта от Анталия около два часа преди инцидента, след което отпътуваха с автобус за България, пише „Меридиан мач“. Именно на път за Пловдив те са научили новината за разцепилата се на три при кацането машина.

Първоначално нямаше данни за загинали, но впоследствие се оказа, че жертвите са три. Това потвърдиха турските власти, цитирани от световните агенции, ден след инцидента. Заради силния вятър и дъжд, самолетът се е подхлъзнал на 50 метра извън пистата на летището и е пропаднал от височина 30 метра край път, свързващ две магистрали. Вследствие на това машината се разцепи и пламнаха пожари под и на борда.

В самолета е имало 183 души, шестима от които екипаж, като почти всички са ранени с едно изключение. Общо 22-ма са били чуждестранните пътници, като те са от 12 държави. Останалите са били турски граждани. Българското външно министерство съобщи, че няма данни за пострадали българи.