Стражът на ЦСКА-София влезе в историята! „Червен“ ас измести Прохазка

0
Снимка: cska.bg
- -

Вратарят на ЦСКА-София Густаво Бусато направи отличен дебют в дербито с Левски и не позволи да му бъде отбелязан гол. Така серията му без инкасирано попадение продължава вече 794 минути, пише „Тема спорт“. По този начин стражът се изкачи на шесто място в историята на родния елит по този показател. За последно топката спря в мрежата, защитавана от Бусато, на 20 октомври миналата година, когато точен в 16-ата минута за 1:0 за Локо Пловдив на „Лаута“ бе Йосип Томашевич.

Класацията на най-дългите вратарски серии се оглавява от някогашния страж на ЦСКА – Стоян Йорданов, опазил вратата си суха в продължение на 1202 игрови минути през сезон 1970/71 г.

С представянето си в мач №1 у нас Густаво извади от Топ 10 Георги Петков, който с екипа на Славия има 748 минути. Бразилецът изпревари и човека, на когото в началото на сезона бе резерва при ЦСКА-София – Витаутас Черниаускас (738 сухи минути).

Мачът бе под №14 за Бусато в елита, като в 12 от тях не позволи на противниците да му вкарат. Освен срещу Локо, той пусна 2 попадения при визитата на Берое – 1:2 на 29 септември. С 12 сухи мрежи е и съперникът му от вчера Милан Миятович, но той има 21 срещи в първенството.

Португалският халф на ЦСКА-София Рубен Пинто вече е чужденецът, взел най-много участия в шампионатни дербита. Вчерашното бе под №12 за него, като по този начин изпревари словака Роман Прохазка, носил екипа на сините. Крилото на Левски Паулиньо пък записа 9-ия си сблъсък срещу ЦСКА-София.