Коце Видолов каза кое ще внесе напрежение на Битката за Пловдив

0
botev lokomotiv
- -

Славният футболист на Локомотив и Ботев Костадин Видолов заяви пред „Тема Спорт“, че напрежението от това, че дербито е първи мач за годината и за двата тима, може да вземе връх, но въпреки това се надява да стане хубав сблъсък. Той има общо 10 попадения в сблъсъка – 7 с екипа на канарчетата и 3 с черно-бялата фланелка.

„Дано да се получи интересен мач и нека победи по-добрият. Тодор Неделев винаги оказва влияние върху облика на Ботев, така че отсъствието му няма как да не се отрази. Силен и класен футболист. В момента и двата отбора имат проблеми по съставите си. При Локо те са в средата на терена, което е силно звено за тях. Но това са мачове, при които моментната форма не играе. Който и да влезе на терена, ще се раздаде, няма съмнения. Не може да кажем, че някой има предимство, че е фаворит. Който е по-спокоен и направи по-малко грешки и си вкара положенията, ще спечели“, заяви бившият халф. Видолов обяви, че няма да ходи на стадиона в Коматево, а ще гледа двубоя с приятели по телевизията.

„И от двете страни дербито е еднакво трудно. Играл съм го и с Ботев, и с Локомотив. И двата отбора си ги уважавам. През този сезон правят добри кампании. Ще е интересно да видим как ще започнат пролетния дял, тъй като и в двата състава ги няма фигури от есента, които бяха важни играчи. Особено в Локо – Стивън Езе, Георги Илиев и Ален Ожболт. Ботев пък продаде Кристиан Димитров. Началото е важно и ще даде тласък, но това, че дербито е първи официален мач и за двата тима, ще внесе напрежение и не знам дали ще се получи добър двубой. Отборите идват от подготовки. Ще е трудно начало, но дано станем свидетели на хубав мач“, пожела си Костадин Видолов.