ЦСКА-София активира клаузи на дуо аса! Португалец си тръгва без пари?

0
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София ще задържи в редиците си и за следващия сезон двама от най-добрите си футболисти. Става дума за вратаря Густаво Бусато и защитника Раул Албентоса. От „Армията“ разкриха пред „Меридиан Мач“, че договорите на двамата ще бъдат продължени с един сезон. Настоящите контракти на Бусато и Албентоса изтичат през лятото, но в тях има клауза за автоматично удължаване с една година, която е в полза на клуба и ще бъде активирана. Очаква се това да стане скоро, тъй като в ЦСКА-София има строго упоменат срок, в който може да се възползва от споменатите клаузи в договорите на двамата.

Припомняме, че Густаво Бусато е в страхотна серия без допуснат гол във вратата си. Бразилецът вече 794 минути не е вадил топката от мрежата си. Раул Албентоса пък бързо се превърна в един от лидерите на „Армията“ и дори беше провъзгласен за втори капитан на тима. Испанецът пропусна дербито с Левски заради контузия, но вероятно ще играе срещу Ботев (Пд) пред уикенда.

В същото време съдбата на Рубен Пинто все още е неясна. И португалецът има контракт с тима до края на сезона, но в него няма клауза за удължаване. Според запознати е по-вероятно халфът да напусне „Армията“ като свободен агент през лятото.