Петър Костадинов: Измъкнахме точка

0
- -

Помощник треньорът на Черно море Петър Костадинов заяви след равенството с Ботев Пловдив, че „моряците“ са измъкнали точка.

„Трябва да бъдем честни, че измъкнахме точката. През първото полувреме създадохме положения, които можехме да реализираме и да поведем. Второто започнахме неузнаваемо. Получихме гол. Размина ни се да получим втори. Имахме късмет да не загубим. Тодор Неделев имаше ситуации да вкара гол при резултат 1:0“, коментира Костадинов.

„Доволни сме от точката, но не и от показаното през второто полувреме. Нямам обяснение защо намалихме оборотите през второто полувреме. Може би оказа негативно влияние, че Илиан Илиев на почивката не бе в съблекалнята. Може би там момчетата загубиха концентрация. Изиграхме много слаби 15 минути. Може би чакахме мача да върви от само себе си. Когато ни вкараха гол, започнахме да играем по-добре и погледахме по-смело напред. Днес имахме късмет“, добави той.

„Няма да се оправдаваме с липсата на дадени футболисти. Ние правим селекцията, имаме свобода от нашето ръководство. Тези момчета трябваше да докажат, че имат място в отбора и мисля, че те го направиха с изключение на първите 15-20 минути на второто полувреме.

Като цяло мисля, че всички се справиха“, продължи асистентът на Илиан Илиев.

„Преди началото на сезона при нас станаха проблеми. Не искам да се връщам. Много хора дори бяха на мнение, че ще се борим да не изпаднем от групата. Нашата цел бе да направим един боеспособен отбор. Разбира се, че искам да играем в шестицата, където ще изиграем още 10 мача с т.нар. грандове. Нашето желание е да играем в шестицата. Това не е самоцел. Ние трябва да си заслужим мястото. Може да се сърдим само на себе си, защото изпуснахме много точки. Ако успеем да влезем в шестицата, ще е ок. Ако не, ще се борим за седмото място. И от лошото може да се извадят позитивни неща“, каза още Петър Костадинов.