Локо (Пд) удари ЦСКА 1948 и е на 1/2-финал след мач с дузпа, червен картон и пропуска на годината

0
- -

Локомотив (Пд) продължава защитата на Купата на България. „Смърфовете“ победиха като домакини ЦСКА 1948 в мач от 1/4-финалите. На „Лаута“ възпитаниците на Бруно Акрапович се наложиха с 2:0.

В 6-ата минута Локомотив незнайно как не поведе. След центриране от корнер, Лукас Масоерро засече с глава, но топката срещна лявата греда и попадна отново у футболист на Локомотив. Той я върна към Масуеро, който направи повече от фрапиращ пропуск – на сантиметри пред голлинията нацели напречната греда.

120 секунди по-късно Динис Алмейда стреля мощно от воле, от дъгата пред наказателното поле. Топката обаче профуча покрай дясната греда.

Локомотив поведе в 42-ата минута. Карагарен получи в наказателното поле и пусна успореден пас по земя. Топката се удари в ръката на тръгналия да го спира на шпагат Димо Атанасов, за което главният съдия отсъди дузпа. От бялата точка Димитър Илиев бе безкомпромисен за 1:0.

В 62-ата минута ЦСКА 1948 си утежни положението, след като остана с човек по-малко. Димо Атанасов задържа Димитър Илиев в половината на домакините, заради което получи втори жълт и съответно червен картон.

180 секунди по-късно Локомотив можеше да удвои аванса си. Томашевич влезе в наказателното поле, остана сам срещу вратаря, малко под ъгъл, нанесе силен удар, който обаче бе избит от Даниел Наумов.

В 67-ата минута „смърфовете“ сложиха точка на спора. Карагарен стреля изключително прецизно с левия крак от границата на наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата за 2:0.

В 76-ата минута пловдивачани можеха да оформят класиката в резултата. Димитър Илиев напредна отдясно и намери в наказателното поле Момчил Цветанов. Мощният му удар по диагонала обаче бе спасен от Наумов.

В даденото продължение ЦСКА 1948 можеше да стигне до гол. Ударът по диагонала на Гушеров обаче „облиза“ дясната греда.