Паро за ЦСКА-София: Далеч е от нормата, която трябва да бъде! Все едно сме във военно положение!

0
- -

Славният футболист и треньор на ЦСКА-София Аспарух Никодимов коментира последните събития около ЦСКА-София и българския футбол. Паро говори за спряното първенство и как това ще се отрази на отборите и конкретно на червените.

„Не е приятно това, на което ставаме свидетели, но така е по цял свят. Мачовете липсват на феновете, на тези като мен, които ги гледат по телевизията. Но по-важното е как ще се отрази това на клубовете и на футболистите. Почти всички първенства са спрели, така че нямаме избор в това отношение. Ще мине. И лятото няма мачове“, коментира Никодимов пред „Тема Спорт“.

„Важно е как отборите, и по-конкретно ЦСКА, ще тренират през този един месец. Треньорите и лекарските щабове ще решават какво да се прави, за да могат играчите да не влошат значително кондиционното си състояние. Неприятното е, че ако някой в даден тим се зарази, може да пламне цялата съблекалня. С това трябва да се внимава. Един месец не е никак малко без мачове и нормален тренировъчен процес. После ще претупат срещите през два-три дни, като се възобнови всичко. Но такава е ситуация. Все едно, че сме във военно положение. Затова се взимат тези решения и мерки. Такава екстремна обстановка не е била. Трябва да се справят футболистите, нали са мъже…“, коментира Паро.

Относно представянето на ЦСКА-София дотук и двете поредни победи – над Ботев Враца за купата (2:1) и Берое за първенство (2:0), той сподели: „Чисто игрово, базирайки се на тези две срещи, които бяха след срамната загуба от Царско село, честно казано, не бях впечатлен. ЦСКА е далеч от нормата, която трябва да бъде. Все пак, като си свикнал с някакво определено ниво, всичко друго те дразни. На всички е ясно какво трябва да е нивото на ЦСКА“, категоричен бе Аспарух Никодимов.

Легендата на червените коментира и темата със строежа на „Армията“ и раздвижването по този ключов въпрос през седмицата.

„Дай Боже да стане стадионът. Нещата са задвижени. Но сега, при това извънредно положение, нищо не може да се прогнозира. Последните новини около „Армията“ са добри. Друго няма какво да се каже“, завърши Паро.